Tapeter

Få tips och hjälp med att välja tapeter av expert.

5 bästa tips när du ska välja tapet

Det kan vara minst sagt svårt att välja tapet. Utbudet av mönster och kulörer är enormt, och när man väl står där och tror att man har bestämt sig för ett mönster hittar man ett annat lika vackert som man faller pladask för eller en ny färgställning som lockar vilket gör tapetvalet ännu svårare.

Fem snabba tips!

1. Jag brukar ofta välja det mönster jag blir förälskad i först, det ska kännas rätt i magen. Men jag har också noga tänkt igenom så att tapeten passar min stil och skapar en fin helhet med andra rum i mitt boende.

2. Innan jag bestämmer mig lånar jag hem tapetprover på de mönster och färgställningar som jag är intresserad av för att se hur de passar i just mitt hem.

3. Det är bra att välja en kulör som stämmer överens med de andra rummen i hemmet tycker jag, då skapas harmoni och det blir som en röd tråd i bostaden.

4. Att blanda mönster är jättefint, bara man tänker på att kulören går igenom på något vis så att man skapar en fin helhet.

5. Var inte rädd för att tapetsera alla väggar i rummet, det blir då en mjukare känsla i rummet.

Låna hem tapeter

Vi samarbetar med Jehréns Färg och föreslår ett besök i deras butik. Låt dig inspireras av någon av deras tapetälskare som gärna hjälper dig att hitta bra förslag till en helhet som passar just dig.

Jehréns Färg

Silkesvägen 4, 331 53 Värnamo